Tanítsunk Magyarország Program 2022.02.11.

Posted on Posted in Híreink

A 2021/2022-es tanévben iskolánk 6. és 7. osztályos tanulói csatlakoztak a „Tanítsunk Magyarországért” programhoz, melynek célcsoportját a kistelepüléseken élő általános iskolás tanulók képezik.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói támogatják a diákokat a mindennapi tanulásban a napközis foglalkozásokon vagy online oktatás formájában. Ez a tevékenység több tanuló esetében a tanulmányi eredmény javulásában is megmutatkozott. A félév során az egyetemista mentorokkal együtt átélt programok alatt a gyerekek megtapasztalták, hogy képességeik alapján tanulással sokra vihetik és hasznos információkat kaptak a környező középiskolák által nyújtott lehetőségekről is.  Az egyetemisták elkísérték a mentorált tanulókat egy-egy szegedi és kiskunfélegyházi oktatási intézmény pályaválasztási nyílt napjára is, ezzel a pályaorientációban is jelentős segítséget kaptak.

Az SZTE hallgatók a hétvégékre sportos, szórakoztató és kulturális programokat, mozi-és színházlátogatásokat is szerveztek az általuk támogatatott diákok számára.  Iskolánk 6. és 7. osztályos tanulói folytatják az SZTE Mentorprogramban való részvételt a 2. félévben és a következő tanévekben is. A gyerekek a TM programtól ajándékba kapott pulóverekben szerepelnek a fotón.