Csengelei Tornaterem

Posted on Posted in Híreink

A 1281/2017. (VI.2.) Korm. határozata a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében Csengelén új tornatermet vehetett igénybe a falu apraja és nagyja. Az általános iskola tanulóinak és dolgozóinak régi álma vált valóra, ennek az épületnek a megépítésével. A tanulók mindennapos sportolási lehetőségei kulturált, tiszta, esztétikus környezetben valósulhatnak meg. Reményeink szerint egyre több helyi és területi sportversenynek, bajnokságoknak ad majd helyet az 572 milliós beruházás, és az általános iskola tanulói mellett Csengele és a környező települések sportolni vágyói is, megtalálják az ideális helyszínt kikapcsolódásukhoz.

A megnyitóra október 1-én 15 órakor került sor, melyen részt vettek a helyi önkormányzat képviselői és Dr. Tóth Tibor polgármester mellett Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a Szegedi Tankerületi Központ Igazgató Asszonya, Kormányos Sándor, a megyei közgyűlés tanácsnoka és a beruházók és építők képviselői. A tornatermet Antal Imre kisteleki plébános szentelte fel. Rendhagyó módon nem sportversennyel, hanem egy magas színvonalú kulturális rendezvénnyel, a csengelei és a csorvási fúvószenekar, valamint az őket kísérő mazsorettcsoportok szórakoztató műsorával töltődhetett fel minden nézőtéren helyet foglaló vendég.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az épület megépülhessen, impozáns látványt nyújtson a település központjában és mindemellett a sportot szerető gyerekek és felnőttek szabadidejének hasznos eltöltését tegye lehetővé.

https://kk.gov.hu/uj-tornateremben-sportolhatnak-a-csengelei-altalanos-iskola-diakjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.