Papírgyűjtés a Csengelei Általános Iskolában

Posted on Posted in Híreink

A gyermekek környezettudatosságra való nevelése az iskola, valamint a szülők felelőssége. ÖKO iskola lévén úgy érezzük nagyon fontos valamiféle tevékenységet végeztetni a gyermekekkel, hogy érezzék a környezetvédelem fontosságát.

Az iskolai papírgyűjtés pontosan az a kezdeményezés, mely ezt elősegíti.

Évente egyszer rendezünk papírgyűjtést, ami a diákok környezettudatos gondolkodását is elősegíti, ami azért is fontos, mert a hulladékok felszaporodása napjaink egyik legégetőbb problémájává vált. A mostani gyűjtés alkalmával is összeszedtük a környezetünkből a papírhulladékokat, hogy aztán azok újra hasznosításra kerüljenek.

Október 19-én, 20-án és 23-án egész nap folyt a konténerek megtöltése. Ebben nem csak a gyerekek, hanem nagyon sok család is aktívan részt vett.  A gyűjtés sikeréhez hozzájárult községünk Önkormányzata, a Vetter Hungary Kft., a Vasalat Depo Kft. és Tóth László családjával. Köszönjük az általuk összegyűjtött papírt. Összesen 21860 kg papírt gyűlt össze, melyet a MOHU Zrt szállított el. Napjainkban már nem csak az osztálypénz növelése a cél az iskolai papírgyűjtés tevékenység során. Egyre erősebb az a szándék, hogy ne csak gyermekeinket neveljük környezettudatosságra, hanem mi magunk is tegyünk valamit, hiszen a klímakrízis napjaink egyik legkiélezettebb problémájává vált. Nagyon szép összefogással sikerült a gyűjtést lebonyolítani, köszönjük mindenkinek a munkáját!

Csengelei Általános Iskola Diákönkormányzata